Fakulteta za kmetijstvo in biosistemske vede

Faculty of Agriculture and Life Sciences

  
Informativni dan 2019

Informativni dan 2019

Informatini dan 2019

Na Fakulteti za kmetijstvo in biosistemske vede bo potekal informativni dan za podiplomske študijske programe v četrtek, 9. maja 2019…

More...
Študij na FKBV

Študij na FKBV

Študijski programi

Visokošolski in univerzitetni študijski programi prve, druge in tretje stopnje...

More...
Botanični vrt

Botanični vrt

Univerze v Mariboru

Botanični vrt omogoča strokovna izobraževanja, predavanja, paktične prikaze, delavnice, raziskave in nudi strokovna vodenja odraslih in šolskih skupin. 

More...
Meranovo

Meranovo

Vinogradništvo in vinarstvo

Univerzitetni center za vinogradništvo in vinarstvo Katedra za vinogradništvo in vinarstvo

More...

V četrtek, 21. 3. 2019, je na Univerzi v Mariboru potekala promocija doktorjev znanosti. Rektor UM je promoviral 13 doktorjev znanosti – med njimi tudi sodelavko s Katedre za ekološko kmetijstvo, poljščine, vrtnine in okrasne rastline dr. Martino Robačer, ki je konec januarja 2019 uspešno zagovarjala doktorsko disertacijo z naslovom “Agronomski in okoljski vidiki prekrivnih posevkov v ekološki pridelavi zelenjadnic”(mentorica red. prof. dr. Martina Bavec in somentor red. prof. dr. Mario Lešnik). V disertaciji, ki je sestavljena iz treh znanstvenih člankov objavljenih v znanstvenih revijah z visokim IF, je z večletnimi poljskimi poskusi, ki so potekali v okviru mednarodnega raziskovalnega projekta InterVeg v programu Core Organic, preučila agronomske in okoljske vidike vključevanja prekrivnih posevkov v ekološkem zelenjadarstvu. Sooblikovala je nov koncept uravnavanja plevelov v ekološki pridelavi zelenjave s setvijo podsevkov kot »živi mulch«. To je bila na naši katedri že 5. doktorska disertacija s področja ekološkega kmetijstva - dr. Matjaž Turinek, dr. Milojka Fekonja, dr. Saša Štraus, dr. Maja Turinek in od 21.3.2019 tudi dr. Martina Robačer. Čestitamo!

Foto in zapis: dr. Martina Bavec

20190321 161539

NOTE! This site uses cookies and similar technologies.

If you not change browser settings, you agree to it. Learn more

I understand