Fakulteta za kmetijstvo in biosistemske vede

Faculty of Agriculture and Life Sciences

  
Študij na FKBV

Študij na FKBV

Študijski programi

Visokošolski in univerzitetni študijski programi prve, druge in tretje stopnje...

More...
Botanični vrt

Botanični vrt

Univerze v Mariboru

Botanični vrt omogoča strokovna izobraževanja, predavanja, paktične prikaze, delavnice, raziskave in nudi strokovna vodenja odraslih in šolskih skupin. 

More...
Meranovo

Meranovo

Vinogradništvo in vinarstvo

Univerzitetni center za vinogradništvo in vinarstvo Katedra za vinogradništvo in vinarstvo

More...

Na Fakulteti za kmetijstvo in biosistemske vede je 3.10. 2018, v organizaciji sodelavcev Katedre za ekološko kmetijstvo, poljščine, vrtnine in okrasne rastline ter Inštituta za ekološko kmetijstvo, potekalo izobraževanje za kmetijske svetovalce v okviru KGZS z naslovom Nekatere nove tehnike in pristopi v praksi ekološkega poljedelstva. Predavanja in praktične delavnice na teme funkcionalne biodiverzitete na njivah, humusu, rastlinah za agroekološke storitve, tehniki valjanja rastlinske odeje in prvih izkušnjah na slovenskih njivah, so predstavili sodelavci katedre in inštituta. Na posvetu je sodelovalo preko sedemdeset kmetijskih svetovalcev iz vseh slovenskih regij, ki so prepoznali pomembnost omenjenih tem pri svojem delu.

slika1

Udeleženci izobraževanja s področja ekološkega kmetovanja na Inštitutu za ekološko kmetijstvo, UM FKBV, Pivola 10, Hoče pri Mariboru.

Slika2 Slika4

Utrinki s predavanj in delavnic izobraževanja s področja ekološkega kmetovanja na Inštitutu za ekološko kmetijstvo, UM FKBV, Pivola 10, Hoče pri Mariboru.

NOTE! This site uses cookies and similar technologies.

If you not change browser settings, you agree to it. Learn more

I understand